Ο ΟΟΣΑ ανακοινώνει νέα πρωτοβουλία κατά της διαφθοράς – clean.gov.biz

03/03/2011 – Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ως πρωτοπόρος στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας πρωτοβουλίας για τον καλύτερο συντονισμό των πρωτοβουλιών κατά της διαφθοράς και υπερ της διαφάνειας. Πέραν των 34 κρατών-μελών του και των συνεργαζόμενων όπως η Βραζιλία και η Ρωσική Ομοσπονδία,  ο Οργανισμός σκοπεύει να συμπεριλάβει στην πρωτοβουλία του σταδιακά λοιπές κυβερλήσεις, διεθνείς οργανισμούς, μη-κυβερνητικές οργανώσεις και τον ιδιωτικό τομέα.

Η πρωτοβουλία με την επωνυμία “clean.gov.biz”, θα βελτιώσει τα εργαλεία καατά της διαφθοράς και θα ενισχύσει την επιβολή τους, πάντα σύμφωνα με το Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Richard Boucher. Το σχέδιο της πρωτοβουλίας είχε ήδη συζητηθεί στο πλαίσιο της συνόδου της Extractive Industries Transparency Initiative, που φιλοξένησε ο ΟΟΣΑ στις 2-3 Μαρτίου 2010.
Ο ΟΟΣΑ συνεργάζεται ενεργά με το G20 για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τις διεθνείς δωροδικίες, ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων, διεθνή συνεργασία, προστασία των whistle blowers, ακεραιότητα κυβερνητικών αξιωματούχων και συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο ΟΟΣΑ συνδιοργανώνει με την Γαλλική Προεδρεία και το UN Office on Drugs and Crime a G20 του ΟΗΕ συνέδριο (27-28 Απριλίου 2011) με θέμα “Joining forces against corruption: G20 business and government.”

Διαβάστε περισσότερα …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s