Οι απάτες Πιστωτικών Καρτών πρώτη αιτία ανησυχίας στο ΗΒ

Σύμφωνα με τον Guardian καταγράφεται κατά την τελευταία τετραετία μεγάλη αύξηση της ανησυχίας των βρετανών για την οικονομική τους ασφάλεια. Οι ανησυχία αφορά κυρίως τις τραπεζικές απάτες, την κλοπή ταυτοτήτων και την ασφάλεια έναντι τρομοκρατικών ενεργειών.

Την πρώτη θέση με 93% καταλαμβάνει η απάντηση πιστωτικών καρτών ακολουθούμενη από την κλοπή ταυτότητας με 92%. Παρόλο ότι η έρευνα έγινε τον Φεβρουάριο, δηλαδή πολύ πριν το θάνατο του ηγέτη της al-Qaida του Osama bin Laden, 85% των ερωτηθλεντων κατέταξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις πρώτες αιτίες ανησυχίας ενώ απαντώντας σε χωριστή ερώτηση 74% θεωρούν τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα ιδιαίτερα ευπρόσβλητα σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η έρευνα αποτελεί μέρος της από το 2007 διαρκούσας παρακολούθησης έρευνας – the Unisys Security Index –. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα 2/3 της κοινής γνώμης θεωρεί τις μεγάλες εκδηλώσεις όπως εκείνη των τελευταίων βασιλικών γάμων και των Ολυμπιακών του 2012 αποτελούν στόχο πιθανών εγκληματικών επιθέσεων.

Ένα ακόμα πόρισμα της έρευνας είναι, σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο, ο διπλασιασμός εκείνων που δήλωσαν ανήσυχοι για την δυνατότητα ανταπόκρισή τους στις οικονομικές τους υποιχρεώσεις. Σύμφωνα με το CIFAS,την βρετανική υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, καταγράφηκαν το 2010 περισσότερες από 102,500 περιπτώσεις απάτης πιστωτικών καρτών, χωρίς μάλιστα να έχουν καταγγελθεί όλες.

Περισσότερα …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s